Bitcoin-I kogumisperiood jõuab enne poolitamist (inglise k halving) ajaloolise rekordtasemeni

Oleme praegu tunnistajaks intensiivsele Bitcoin-i kogunemisperioodile. Kasutame vahendit, mis analüüsib Bitcoini voogusid börsil reaalajas. Oleme Ttänaseks kõigil börsidel saavutanud ajaloolise Bitcoini pakkumise osas miinimumi – praegune väärtus on umbes 674 000 (börsidel saadaval olevad BTC varud). ETF-id on alates selle aasta 11. jaanuarist kogunud üle 1 miljoni Bitcoin-I, mille väärtus on üle 68 miljardi USD. Praegu ületab nõudlus kaevandajate võimekust.

Viimasel nädalal toimus turul korrektsioon, kus märkimisväärne osa projektidest kaotas 30% oma väärtusest ja Bitcoin langes 10%. Meie Fondile see mõju aga ei avaldanud, kuna mõned päevad enne korrektsiooni lisasin projekti, mis tõusis 40%, samal ajal kui kogu turg langes keskmiselt 22%. Fond sai erakordselt hästi hakkama ja saavutas 16. märtsil 2024. aastal kõigi aegade kõrgeima osaku väärtuse 31€ juures. Soovime alati selliseid korrektsioone ka edaspidi :).

Bitcoini poolitamine läheneb - praegu prognoositakse, et see toimub 2024. aasta 17. ja 21. aprilli vahel.

Ma eeldan, et enne poolitamist saabub rahulikum periood – see on viimane kvartal, kus me peame oma positsiooni turul üles ehitama, sest lõppkokkuvõttes ootame allpool kirjeldatud stsenaariumi. See on siiski puhas prognoos, mis põhineb turu ajaloolisel käitumisel:

Selles artiklis tuuakse välja Bitcoini kogumisperioodi praegune olukord, hiljutised turukorrektsioonid ja eelseisva poolitussündmusega seotud ootused. Selle perioodi läbimisel on strateegiline positsioneerimine ja turudünaamika mõistmine meie ja meie investorite jaoks jätkuvalt ülioluline.

Marcin Wituś, Geco Capitali tegevjuht

Kontakt