Bitcoin ületab esimest korda kahe aasta jooksul USD 50 000 Milestone’i

Geco Capitali kommentaator Jaroslaw Stankiewicz teatas, et Bitcoin on esimest korda üle kahe aasta jõudnud 50 000 dollari tasemele. Maailma suurima krüptoraha tõusu põhjuseks on ootused eelseisvate intressimäärade kärpimise osas ja selle hinna jälgimiseks USA börsil kaubeldavatele fondidele antud regulatiivne heakskiit.

Krüptovaluuta on sel aastal tõusnud 16,3%, saavutades kõrgeima taseme alates 27. detsembrist 2021. Kell 12:56 EST (1756 GMT) oli bitcoin 4,96% kõrgemal, 49 899 dollaril, kõikudes 50 000 dollari taseme ümber.

Kommenteerides verstaposti, märkis Marcin Wituś: "$50,000 on bitcoini jaoks märkimisväärne saavutus, eriti pärast eelmisel kuul spot-ETF’ide käivitamist, mis mitte ainult ei suutnud põhjustada liikumist üle selle olulise psühholoogilise taseme, vaid viis ka 20%-lise müügimahu kasvuni." Marcin Wituś, krüptomarginaalide kauplemisplatvormi Geco.one kaasasutaja, jagas seda hinnangut.

Krüptoga seotud aktsiad kogesid esmaspäeval samuti positiivset hoogu, kusjuures krüptovahetusplatvorm Coinbase (NASDAQ: COIN) tõusis 4,9% ja krüptokaevandajad Riot Platforms (NASDAQ: RIOT) ja Marathon Digital (NASDAQ: MARA) vastavalt 10,8% ja 11,9%. Silmapaistva Bitcoini-ostja, tarkvarafirma MicroStrategy, aktsiad tõusid 10,2%.

Teise suurima krüptovaluuta, Ethereumi, hind tõusis 4,12%, ulatudes 2,607,57 dollarini.

Esmaspäeval tõusid ka globaalsed aktsiaindeksid, kuna kauplejad otsisid vihjeid, millal võiks USA Föderaalreserv hakata intressimäärasid langetama. Analüütikud ja finantsturgude ootused on osutanud maikuu kui võimaliku alguse intressimäärade alandamiseks sel aastal.

Geco Capitali analüütik Marcin Wituś märkis, et Bitcoini hiljutise hinnatõusu peamine põhjus on suurenenud sissevool BTC spot-ETF’idesse. USA väärtpaberi- ja börsikomisjoni poolt 10. jaanuaril antud heakskiit esimesele USA bitcoini spot-ETF’ile tähistas krüptovaluuta jaoks olulist arengut.

Wituś rõhutas aeglustuvat väljavoolu Grayscale Investment's Grayscale Bitcoin Trust-ist, mis sai hiljuti SEC-i heakskiidu ETF-iks muutmiseks. Ta märkis: "BTC spot-ETFide netosissevool oli samal perioodil kokku umbes 1,2 miljardit dollarit, mis on suurim iganädalane sissevool alates nende käivitamisest."

Analüütikud ennustavad, et 2024. aastal võib uute ETF-ide sissevool ületada 10 miljardi dollari piiri, kusjuures mõned hinnangud viitavad 50–100 miljardile dollarile ainuüksi sel aastal. Investorid ootavad ka SEC-i otsust seitsme menetluses oleva Ethereumi hetkehinnaga seotud ETF-i taotluse kohta, mida oodatakse maiks.

Analüütikud rõhutavad eelseisva Bitcoin’i neljanda "poolitamise" tähtsust aprillis ja Ethereum spot-ETF-i võimalikku heakskiitmist, märkides, et need sündmused on krüptoturu jaoks otsustava tähtsusega, mis on Geco Capitali krüptoturustrateegi Marcin Wituśi sõnul kõige väiksem, noorem ja kõige domineerivam varaklass jaemüügis.

Kontakt