Olulise Bitcoin-I ETF-I SEC otsuse ootuses, sellal kui turg seisab silmitsi volatiilsususega

Krüptovaluuta investorid on pinges, oodates USA väärtpaberi- ja börsikomisjoni (SEC) olulist otsust Bitcoini börsil kaubeldava fondi (ETF) võimaliku loomise kohta. See areng võib krüptovaluutaturgu oluliselt mõjutada, kuna sellised suured tegijad nagu Fidelity, BlackRock ja Invesco konkureerivad oma Bitcoini ETF-ide käivitamise heakskiitmise nimel. Kui see saab rohelise loa, võib see kaasa tuua märkimisväärse vahendite sissevoolu Bitcoini.

Grayscale Investments, üks silmapaistvaid tegijaid selles valdkonnas, on juba aastaid püüdnud muuta oma Grayscale Bitcoin Trusti ETF-iks. Praegu hallatakse ligikaudu 16,6 miljardit dollarit, usaldusfond tegutseb sarnaselt suletud fondiga. SEC seisab silmitsi tähtajaga, et vaidlustada oma varasemat kohtulikku kaotust Grayscale'ile, mis võib Bitcoini investeerimise trajektoori uuesti määratleda.

Turutrendid

Pärast keerulist kauplemisnädalat näib Bitcoin stabiliseeruvat, kuna hetkehind on üle 26 800 dollari. Vaatamata väikesele tõusule on krüptovaluuta nädala jooksul seisnud silmitsi 2,4% langusega, mis on teravas kontrastis Nasdaqi blue-chip-indeksi suhteliselt positiivse tulemusega. Jätkuvad inflatsioonimured on ajanud USA dollarit kõrgemale, mistõttu on Bitcoin kuue kuu jooksul langenud 11% madalamale.

Suuruselt teinst krüptovaluutat Ethereum’i, tabas seitsme kuu madalaim tase, kusjuures ETH/USD paar flirtis 1500 dollarise põrandaga. Kuigi Ethereum tegi hilisõhtuse taastumise, jätkavad püsivad vastutuuled vähese kauplemismahu ja likviidsuse näol ETH-le väljakutset. Huvi Ethereum’i investeerimise vastu on vähenenud samuti pärast seda, kui Ethereum lõpetas aprillis oma proof-of-stake ülemineku

Ka Altcoin’id ei ole turukõikumiste suhtes olnud immuunsed, kusjuures Solana (SOL) ja Ripple (XRP) on juhtivad siniste kiipide kaotajad, kes seisavad silmitsi turukapitalisatsiooni vähendamisega. Cardano (ADA), BNB, Dogecoin (DOGE) ja Tron (TRX) on kõik nädala jooksul punases, mis peegeldab laiemat turutrendi.

Madeira julge samm

Bitcoin’i Amsterdam 2023 konverentsil tehtud märkimisväärses teadaandes avalikustas Madeira president Miguel Albuquerque koos Serbia vürst Filipiga plaanid piirkonnas Bitcoini ärikeskuse loomiseks. Selle algatuse eesmärk on edendada innovatsiooni ja koostööd Bitcoini tehnoloogia valdkonnas. Vürst Filip kiitis, et Madeira on Bitcoini omaks võtnud, nimetades seda "tuleviku tehnoloogiaks" ja "avatud, turvaliseks lahenduseks, mis sarnaneb internetiga". Ta on mänginud olulist rolli Bitcoini vastuvõtmise propageerimisel riikide poolt ja seadusandjate harimisel kogu maailmas.

Murrangulise sammuna teatas Madeira, et piirkonnas tegutsevad Bitcoin’i investorid on vabastatud üksikisiku tulumaksust, mis näitab nende pühendumust krüptovaluuta tulevikule. President Albuquerque rõhutas oma usku nii Bitcoin’i potentsiaali kui ka Madeira tulevikku suunatud visiooni.

Kokkuvõte

Kuna krüptokogukond ootab SEC-i otsust Bitcoini ETF-ide kohta, on turul volatiilsust, mida mõjutavad inflatsiooniga seotud mured ja turu hoiak. Samal ajal rõhutavad Madeira julged sammud Bitcoini kui tehnoloogilise ja majandusliku jõu omaksvõtmise suunas krüptovaluutade kasvavat mõju globaalses mastaabis. Kuna turu peamised osalejad konkureerivad Bitcoin’i ETF-i osa pärast, võib selle regulatiivse otsuse tulemus lähikuudel krüptoturgu ümber kujundada.

Kontakt