“wero” kui Euroopa digitaalse rahakoti kaubamärk

Euroopa maksealgatus (EPI)* on avalikustanud oma uuendusliku digitaalse rahakoti lahenduse ärinime "wero". Selle strateegilise algatuse eesmärk on võtta kasutusele Euroopa digitaalne makselahendus, mis vastab arenevatele maksevõimalustele, pakkudes tarbijatele ja kaupmeestele kogu Euroopas sujuvat ja kasutajasõbralikku maksekogemust. Algatuse nimena jätkatakse EPI lühendi kasutamist.

"wero" on valmis revolutsiooniliselt muutma seda, kuidas inimesed Euroopas makseid teevad ja raha vastu võtavad. See kasutab kontodevahelist taristut, et hõlbustada maksete kiiremat töötlemist, ning pakkuda mitmeid lisaväärtus lisavaid teenuseid. Selle digitaalse rahakoti kaudu saavad kasutajad juurdepääsu terviklikele funktsioonidele, sh turvalistele ja kiiretele maksetele, isikevahelistele (P2P) tehingutele, veebipõhistele ostuvõimalustele, püsikliendiprogrammidele ja muule. EPI näeb ette, et "wero" muutub Euroopas eelistatud digitaalseks rahakotiks, mis täidab lünkasid olemasolevas makseökosüsteemis.

EPI tegevjuht Martina Weimert selgitas nime "wero" valimise protsessi, rõhutades selle ainulaadsust ja tähenduslikke elemente. Ta märkis: "Turul, mis on küllastunud etteaimatavate "tasuliste" kaubamärkide nimedega, paistis "wero" silma, sest see ühendab erinevaid elemente, mida me esindame: kollektiivne Euroopa iseloom, mida esindab "meie", ja hääldus, mis sarnaneb sõnaga "Euro". Lisaks sellele sarnaneb "wero" sõnaga "vero", mis tähendab ladinakeelsetes keeltes "tõelist". Nime lihtsus ja tabavus teevad selle meeldejäävaks, mis kõlab hästi kokku digitaalsete tehingute kiire iseloomuga."

"wero" on kättesaadav EPI liikmespankade rakenduste kaudu ning mobiilirakendusena nii Android-i kui ka iOS-I platvormidel. EPI töötab aktiivselt selle nimel, et käivitada "wero" 2024. aasta keskpaigaks, alustades Belgiast, Prantsusmaalt ja Saksamaalt, millele järgnevad Madalmaad, ning plaanib tulevikus laieneda ka teistesse riikidesse.

*Euroopa maksealgatust (EPI) toetavad 16 Euroopa panka ja finantsteenuste ettevõtet eesmärgiga luua Euroopa jaoks järk-järgult kohandatud makselahendused. EPI kasutab Euroopas olemasolevat kontodevahelise makse infrastruktuuri, et suurendada maksete tõhusust ja kõrvaldada makseprotsessist vahendajad. Selle eesmärk on võimaldada tarbijatele ja kaupmeestele järgmise põlvkonna makseid Euroopas igat liiki jaemüügitehingute puhul, alustades inimestevahelistest (P2P) ja inimestevahelistest (P2Pro) maksetest, millele järgnevad interneti- ja mobiilimaksed ning müügikohas teostatavad maksed.

Kontakt